EĞİTİM YÖNETİM YAZILIMI
Sürekli eğitim merkezleri, meslek odaları, firma içi eğitim veren kurumsal iş yerleri, kamuya açık eğitim veren vakıflar, dernekler, butik eğitim merkezleri, etütler gibi oluşumlara uygun bir yazılımdır. Kuruluma hazır, kullanımı kolay ve ekonomik bir web tabanlı yazılımdır. Talep edildiği taktirde firmanıza özel tasarımlar eklenerek sistem özelleştirilebilir. Sürekli eğitim düzenleyen merkezlerin sistemsel açıdan tüm ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte donanımlı bir yazılımdır.
Bu yazılım ile;
1- Online eğitim talebi alma; Sürekli eğitim merkezleri ya da kurum içi eğitim veren firmaların aktif kullandığı bir özelliktir. Eğitim almak isteyen öğrenciler ya da çalışanlar ne tarz bir eğitime ihtiyaç olduğunu bildirerek talepte bulunabilirler. Mesela bir üniversitede hiç açılmamış bir eğitim için bir grup birleşip eğitim talep edebilir. Talep doğrultusunda eğitim veren kurum değerlendirmeler yaparak talep edilen eğtimleri tespit ederek yeni bir eğitim planı başlatabilirler. Bir nevi arz talep meselesini online sisteme döken bu özellik ile çeşitli eğitimlerin açılması sağlanır. Aynı şekilde kurum içi eğitime önem veren ve çok çalışanlı iş yerlerinde de çalışanlar birleşip fikir beyan ederek eğitim talebinde bulunabilirler. Bu durumda eğitim koordinatörleri talepler doğrultusunda planlama yapabilir. Hem çalışanlar için gerekli ve faydalı eğitimler planlanmış olur böylelikle planlama bölümünün iş yükü azalmış olur.
2- Online eğitim düzenleme; Eğitim verecek olan kurumlar eğitim planını online olarak sunup bir çok kişiye ulaşmasını sağlayabilirler. Sisteme eğitim ile alakalı her bir detay girilir ve istenirse dijital pazarlama ile reklam çıkılarak bir çok kişinin haberdar olması sağlanabilir. Kurum içi eğitim veren işletmeler ise, eğitimin tarih ve yer bilgisini sistem üzerinden çalışanlara duyurarak katılımcı sayısını arttırabilir ve unutulmasını engelleyebilir.
3- Online başvuru kabul etme; Online olarak açılmış bir eğitime, katılımcıların yine online olarak başvurmasını sağlayan bir özelliktir. Bu özellik ile kişiler, eğitim veren kuruma bizzat gidip başvurmak zorunda kalmaz, hem eğitimcinin hem de öğrencilerin zamanı kendilerine kalır. Bir çok kırtasiye giderlerinin de ortadan kalkmasını sağlayan, verileri sistematik tutan, arşivleyen bir sistemdir. Açılan herhangi bir eğitime kayıt olmak isteyen öğrenci, kişisel bilgilerini, kimlik fotokopisini ve banka dekontunu online olarak sisteme giriş yapabilir. Eğitimin başlangıç tarihini ve programını zaten online gördüğü için de tam zamanında eğitim yerinde olur.
Başvuruların online yapılmış olması, sınıf mevcutunu belirlemede, ödeme takip etmede, eğitim katılımlarını raporlamada çok kolaylık sağlayan bir işlemdir. Her iki taraf için de kazançlı ve pratik olması dolayısıyla çok kullanılan bir eklentidir.
4- Online ödeme alma; Açılan eğitimlere başvuran kişilere ödeme seçeneği sunmak, eğitim kurumları için büyük avantaj sağlamaktadır. Banka havalesi, elden ödeyip dekont yükleme ya da online kredi kartı ile ödeme seçenekleri sunarak katılımcılar teşvik edilebilir ve ödeme takibi kolaylaştırılabilir. Katılımcının kayıt sürecini de hızlandıran bu sistem de aktif olarak kullanılan ve tercih edilen bir eklentidir.
5- Aidat ödemeleri takibi; Tek seferlik kurslar dışında, kurlar halinde verilen eğitimler için çok kullanışlı bir başka modüldür. Yıllık kayıt yapılan ve düzenli, belirli aralıklar ile ödeme alınan eğitim sistemlerinde ödeme takibini kolaylaştıran ve raporlayan bir sistemdir. Geciken ödemeler, eksik ödemeler, ücretin tamamını önden ödeyenler gibi bilgilere ulaşılabilecek eklentidir.
Özel okullar, yıllık kayıt alan kurslar, kreşler gibi bir çok eğitim öğretim kurumunun işini kolaylaştıran ve takibi hızlandıran bu modül de eğitim yönetim yazılımı içinde yer alır.
6- Öğrencilerin devamsızlık takibi; Özellikle devam zorunluluğu olan ve sonunda sertifika verilen programlarda kullanılan bir modüldür. Kayıt olan öğrencilerin derslere katılıp katılmadığı sisteme işlenir ve raporlanır. Bu sistem ile hangi öğrencinin ne kadar devam ettiği bilgisi alınabilir.
7-Sınav takvimi girişi; Yapılan eğitimlerin sonucu olarak eğer bir sınav yapılacak ise, bu takvim sisteme yüklenir ve herkesin görmesi sağlanır. Böylece sınavların tarih ve yer bilgisine tüm katılımcılar online olarak herhangi bir yerden ulaşabilir. Oluşması muhtemel karışıklıkların önüne geçilmiş olur.
8- Sınav sonuçları girişi; Eğitimcinin, öğrencileri değerlendirdiği ve sisteme girdiği modüldür. Eğitim sonucu hakkında bilgisini ve fikrini aktardığı ekranda, eğitime katılan kişiler bilgilere online olarak herhangi bir yerden ulaşabilirler.
9- Ders programı girişi; Açılması planlanmış olan eğitimin programı sisteme online olarak yüklenir. Böylece katılımcılar ders programına kolayca ulaşabilir, aksama olmadan eğitimlere katılabilirler.
10-Sertifika basma; Eğitime katılan kişilere eğer sertifika verilecek ise sistem üzerinden kolaylıkla yapılabilir. Sertifikanın şablonu sisteme yüklenir ve eğitimden başarılı olmuş kişiler için yüklenmiş şablon ile hızlıca çıktı alınabilir.
Eğitim Yönetim Sistemi hali hazırda kullanılan, kurulumu kolay ve hızlı olan bir paket programdır. Bu sebeple de çok ekonomik fiyatlara bu yazılıma sahip olabilirsiniz.